Lesauto - Rijles LeidenRijschool autorijles Leiden Follow me

Lesauto


 

 

 lesauto van het jaar

te koop bij Geenjaar in de merenwijk

VIDEO – De Hundai i30 is tijdens de Lesauto-testdag uitgeroepen tot Lesauto van het jaar 

 

Wat meteen opvalt in deze lesauto is het ruime interieur. Er is voldoende ruimte voor lange leerlingen om zowel achter het stuur plaats te nemen als op de achterbank. Ook geven de stoelen ruim voldoende zijdelingse steun. Verder wordt de onderrug uitstekend ondersteund. Een goed begin voor een autorijles.

 

 

DASHBOARD

Hoewel het aan opties niet ontbreekt in de lesauto, is het dashboard gelukkig wel simpel gehouden. Toerenteller, snelheidsmeter en wat informatie van de boordcomputer. Meer heb je ook niet nodig. De snelheid is goed afleesbaar vanaf de bijrijdersstoel. Wel zitten er teveel knoppen aan het stuur, wat ons betreft. Niet dat een leerling die snel zal gebruiken, maar met een keuze uit 13 knoppen zal hij toch even moeten zoeken. En dan is het moeilijk ogen op de weg te houden.

Het zicht rondom is uitstekend te noemen. De dode hoek die veroorzaakt wordt door de B-stijl valt erg mee. Omdat hij redelijk ver weg van de bestuurder is geplaatst, kun je er makkelijk omheen kijken. Het zicht via de binnenspiegel door de achterruit had wat ons betreft wat ruimer gemogen. Maar dat is de prijs die je betaalt voor een modern en strak design. Overigens valt de dode hoek rechtsachterin mee. Zeker voor een lesauto van dit formaat.

 

koppeling lesauto

KOPPELING

Het bedienen van de koppeling in deze diesel-uitvoering voelt prima aan. Niet te stug en niet te soepel. Er is genoeg ruimte om het aangrijpingspunt iets te missen, de dieselmotor is best vergevingsgezind. Ook het schakelen is uitstekend. De pook valt bijna vanzelf in de juiste versnelling. Complimenten. Een schakelindicator is aanwezig. Maar zolang je niet boven de 2500 toeren komt, merk je daar niets van.

De afleesbaarheid van de ingebouwde touchscreen-navigatie kan helaas niet tippen aan de interface van TomTom. Het tweedimensionale beeld is net wat te druk met alle omringende straten. Net zoals vrijwel altijd het geval is bij door de fabriek ingebouwde navigatie. Hoewel je kunt in- en uitzoomen, blijft het wat rommelig. Wat Hyundai wel heel goed heeft gedaan is de rijstrookassistent. Die is erg overzichtelijk en fijn om te gebruiken.

 

 

RUIMTE ACHTERIN

Hoewel het een auto in het C-segment betreft, is de ruimte achterin bijzonder goed. Mocht je de lesauto privé gebruiken en drie grote kinderen in je familie hebben, kun je zonder problemen lange afstanden rijden. Maar ook achterin zitten tijdens een Praktijkexamen  is prima voor lange rijinstructeurs. We durven zelfs de stelling aan dat de binnenruimte beter is dan bijvoorbeeld een Mercedes C-Klasse.

 

 

KOPLAMPEN

Een bijzonder aardige en nuttig functie is het zogenaamde ‘Adaptive Front Lightning System’. Dat zorgt ervoor dat de koplampen in dezelfde richting draaien als het stuurwiel, waardoor de weg in een bocht beschenen wordt. De bestuurder heeft daardoor beter zicht en dat werkt verrassend goed. Zeker als een leerling wat onzeker is in het donker, is dat erg prettig.

Een ander onderdeel waar de i30 zich zeker mee kan onderscheiden is de achteruitrijcamera. De in deze auto gebruikte groothoeklens geeft zelfs meer zicht rondom de auto dan wanneer een bestuurder de spiegels en het rechterschoudertje gebruikt. Erg handig om het verkeer in de gaten te houden, bijvoorbeeld bij een bochtje achteruit of fileparkeren.

 

 

 

Autorijschool Follow Me de rijschool voor rijbewijs B in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Bel nu onze rijschool voor een gratis proefles.

 

 

 

 

 

 

 

.

Rijschool Voorhout Rijschool Follow Me

Rijles bij rijschool Voorhout de beste autorijschool Voorhout voor losse rijles -rijlessen-pakketten en spoed autorijlessen